Ekologiset liikelahjat

Ekologiset liikelahjat ovat nouseva trendi yritysten vastuullisuuden kasvaessa jatkuvasti. Marlean valikoimassa on erityisesti painotettu ympäristöystävällisiä ja kestävästi kehitettyjä tuotteita, jotka valmistetaan uusiutuvista materiaaleista tai kierrätetystä materiaalista. Nämä liikelahjat eivät ainoastaan välitä yrityksen arvoja, vaan ne voidaan myös helpommin kierrättää kuin tavanomaiset liikelahjat. Laadukkaat ja kestävät tuotteet ovat myös tärkeä osa ekologisuutta, sillä niiden pidempi elinkaari vähentää ympäristövaikutuksia.

Näytetään tulokset 1–16 / 47

Mitä huomioida ekologisen liikelahjan valinnassa? 5 vinkkiä

Ekologiset liikelahjat ovat hyvä valinta, sillä ne viestivät yrityksen vastuullisuudesta ja ympäristötietoisuudesta. Tässä on joitakin ekologisia liikelahjaideoita:

  1. Kierrätysmateriaaleista valmistetut tuotteet: Valitse tuotteita, jotka on valmistettu kierrätysmateriaaleista, kuten paperista, pahvista tai muovista. Esimerkkejä tällaisista tuotteista ovat kierrätyspaperista valmistetut muistikirjat, muovipulloista valmistetut juomapullot tai pahvilaatikoista valmistetut kynäsetit.
  2. Luonnonmateriaaleista valmistetut tuotteet: Valitse tuotteita, jotka on valmistettu luonnonmateriaaleista, kuten puusta, bambusta tai luomupuuvillasta. Esimerkkejä tällaisista tuotteista ovat puiset kynät, bambusta valmistetut juomapullot tai luomupuuvillaiset kangaskassit.
  3. Energiatehokkaat ja uusiutuvaa energiaa käyttävät tuotteet: Valitse tuotteita, jotka ovat energiatehokkaita tai jotka käyttävät uusiutuvaa energiaa. Esimerkkejä tällaisista tuotteista ovat aurinkopaneelilaturit tai LED-valot.
  4. Elämyslahjat: Elämyslahjat ovat hyvä valinta, sillä ne eivät tuota jätettä eivätkä kuluta luonnonvaroja. Esimerkkejä tällaisista lahjoista ovat esimerkiksi retkilahjakortit tai ruokailulahjakortit.
  5. Siemenet ja istutuslahjat: Siemenet ja istutuslahjat ovat hauskoja ja hyödyllisiä lahjoja, jotka lisäävät vihreyttä ja hyödyllisiä kasveja ympäristöön. Esimerkkejä tällaisista lahjoista ovat siemenpussit tai istutuslahjakortit.

Valitessasi ekologisia liikelahjoja, muista myös tarkistaa tuotteen todellinen ympäristövaikutus. Tuotteen valmistuksessa käytettyjen raaka-aineiden ja tuotantoprosessien lisäksi voit myös tarkistaa, ovatko tuotteet sertifioituja, kuten esimerkiksi FSC-sertifioitu puu. Näillä vinkeillä voit valita ekologisia ja vastuullisia liikelahjoja, jotka vahvistavat brändiäsi ja tukevat ympäristöystävällistä toimintaa.

Ekologisuus ja sertifikaatit – Varmista ympäristöystävällisyys ja luotettavuus liikelahjoissasi
Cottover Collegepaita ekologisuus sertifikaatit

Erityisesti vaateteollisuudessa valvotaan tuotteiden ekologisuutta erilaisten sertifikaattien avulla. Esimerkiksi Öeko-Tex on tunnettu ekologisuutta ja tuotannon hiilijalanjälkeä valvova taho, joka myöntää erilaisia sertifikaatteja myös työvaatteille, pyyhkeille ja muille kangastuotteille.

Ekologinen Cottover-mallisto on Joutsen-, GOTS- ja Öko-Tex-merkitty. Mallistossa käytetty puuvilla on 100 % ekologista ja sillä on Reilun kaupan sertifiointi. Eko sertifioidut liikelahjat täyttää kyseisen sertifiointiorganisaation kriteerit ja on käynyt läpi riippumattoman tarkastuksen.

Eettiset liikelahjat – Välitä yrityksen arvoista ja tekojen seurauksista

Ekologisuuden lisäksi myös eettisyys ja vastuullisuus on kasvava trendi, joka heijastuu myös mainos- ja liikelahjoihin. Liikelahjojen eettinen tuotanto on tärkeää, koska liikelahjat ovat monesti verrattain edullisia tuotteita joiden tuotanto on keskittynyt lähes poikkeuksetta erilaisiin halpatyömaihin kuten kaukoitään tai kolmansiin maihin. Eettistä tuotantoa liikelahjoihinkin sertifioivat mm. Reilu Kauppa ja FairTrade.

Ekologiset mainoslahjat on suosittuja lahjoja asiakkaille ja henkilöstölle – Katso esimerkkejä

Ekologinen mainoslahja voi olla esimerkiksi kierrätetyistä juomapulloista valmistettu tai  luomupuuvillasta valmistettu mainostekstiili tai jokin muu laadukas ja ekologinen mainoslahja. Kaikkiin Marlean ekologisiin tuotteisiin saat oman painatuksen, tekstin tai yrityksen logon.

Yksilöi ekologiset liikelahjat painatuksella

Kun tarpeesi on ekologinen liikelahja logolla, muista että saat kaikki Marlean tuotteet merkattuna. Saat kaikkiin ympäristöystävällisiin liikelahjoihin yrityskohtaiset logopainatukset, merkit, kaiverrukset tai lasermerkkaukset edullisesti ja nopeasti. Ekologinen liikelahja omalla logolla on erinomainen markkinointikeino joka soveltuu niin liikelahjaksi kuin työntekijällekin. Samalla laadukas ekologinen liikelahja luo yritykselle arvokasta näkyvyyttä pitkälle tulevaisuuteen.

Öeko-Tex on todennäköisesti tunnetuin ekologisesta vaate- ja kangastuotannosta kertova sertifikaatti, jolla on erittäin tiukat myöntämiskriteerit.

FairTrade valvoo enimmäkseen eettisyyttä, mutta ekologisuus ja eettisyys kulkevat todella usein käsi kädessä, etenkin alkutuotannon osalta.


Miten ostan varmasti ekologiset liikelahjat verkosta?

Kun tarkastat verkkokaupassa myytyjen ekologisten liikelahjojen sertifikaatit, tuotekuvaukset ja varmistat että verkkokauppa on kotimainen, voit olla jo varsin huoletta että valitsemasi tuotteet ovat ekologisia. Marlean ekologisten liikelahjojen valikoima on huolellisesti poimittu, ja sisältää sekä eettisiä, ekologisia mutta myös innovatiivisia liikelahjoja moneen tarpeeseen.

Hinta: Alk 0,28 €
Kesto: 15 min
Varusteet: Logon painatus
Työkalut: