siirtokuvapainatus esimerkki kuva

Mitä tarkoittaa siirtokuvapainatus ja mihin tarkoitukseen se sopii?

Siirtokuvapainatus on erinomainen painatustekniikka moniväristen kuvioiden lisäämiseen kankaisiin tuotteisiin edullisesti ja kestävällä tavalla. Siirtokuva luodaan erityiselle silkkipaperille ja käsitellään liimalla ennen kuin se siirretään tuotteeseen lämmön avulla. Tätä menetelmää voidaan käyttää useilla kangaspinnoilla, joten se on monipuolinen vaihtoehto tuotemerkkien tai tuotteiden personointiin esimerkiksi mainostekstiileihin tai vaatteisiin.

Digitaalisessa siirtokuvapainatuksessa painatuskuva tulostetaan väritulostimella suoraan siirtopaperille, tehden siitä erittäin kustannustehokkaan painatustavan, painolaadun pysyessä kuitenkin erittäin tarkkana.

Siirtopainatus tai siirtokuvapainatus tarjoaa näyttäviä värivaihtoehtoja ja mahdollistaa myös pienten erien painattamisen, mikä sopii erinomaisesti yrityksille tai yksityishenkilöille, jotka haluavat lisätä tuotteisiinsa ainutlaatuisia yksityiskohtia mutta eivät tarvitse isoa määrää tuotteita. Halusitpa sitten lisätä yrityksen logon mainostekstiiliin tai vaatteeseen, siirtokuvapainatus tarjoaa tehokkaan ja edullisen painatus ratkaisun.

Siirtokuvamenetelmää voidaan käyttää vaatetekstiilien lisäksi esimerkiksi laukuissa, repuissa ja liiveissä, eli se soveltuu rajoitetusti myös pehmeille kangaspinnoille. Siirtokuvamenetelmässä tuotteen tulee kestää hetkellisesti vähintään 150 asteen lämpötila että painatus tarttuu kestävästi haluttuun pintaan. Tämä menetelmä tuottaa erittäin tarkan kuvan, selkeät rajat ja kirkkaat värit. Siirtokuvapainatus kestää myös hyvin konepesua normaalissa 30-60c lämpötiloissa.

Käyttökohteet siirtokuvapainatukselle

Siirtokuvapainatus VS muut painatustekniikat

Siirtokuvapainatus on yksi painatustekniikka, joka mahdollistaa kuvan tai tekstin siirtämisen paperilta tai kalvolta eri materiaaleille, kuten tekstiilille, puulle, muoville tai lasille. Siirtokuvat ovat yleensä valmiita kuvioita tai tekstejä, jotka on painettu paperille tai kalvolle, jossa on liimapinta. Liimapinta aktivoidaan kostuttamalla se vedellä, ja sen jälkeen kuvio tai teksti asetetaan halutulle pinnalle ja kuivataan.

Siirtokuvapainatus on yksi nopeimmista ja edullisimmista painomenetelmistä, ja se sopii erityisesti pieniin painosmääriin. Siirtokuvapainatuksen etuna on myös se, että sillä voidaan saada aikaan erittäin tarkkoja kuvioita ja tekstejä, ja se soveltuu monenlaisille materiaaleille.

Muita yleisiä painomenetelmiä ovat esimerkiksi silkkipainatus, digitulostus, sublimaatiopainatus ja lämpösiirtopainatus. Silkkipainatus perustuu musteen levittämiseen suoraan tekstiilin pinnalle silkkipainolevyn avulla, kun taas digitulostus mahdollistaa monimutkaisempien kuvien ja grafiikan tulostamisen suoraan kankaalle. Sublimaatiopainatus perustuu musteen sublimoitumiseen tekstiilin kuituihin kuumuuden ja paineen avulla, ja lämpösiirtopainatus perustuu kuvan tai tekstin siirtämiseen lämpösiirtopaperilta tekstiilille paineen ja lämmön avulla.

Jokaisella painomenetelmällä on omat etunsa ja haittansa, ja paras vaihtoehto riippuu usein siitä, millaisia tuotteita halutaan painaa ja minkälaista laadun tasoa halutaan saavuttaa. Siirtokuvapainatus sopii erityisesti pieniin painosmääriin ja monenlaisille materiaaleille, kun taas muut painomenetelmät sopivat paremmin erilaisiin tekstiilipainatuksiin tai monimutkaisempien kuvien tulostamiseen suoraan materiaaleille.

Suosituimmat tuotekategoriat siirtokuvapainatukseen