sublimaatiopainatus esimerkki kuva

Mitä tarkoittaa sublimaatiopainatus ja mihin tarkoitukseen se sopii?

Sublimaatiotulostus on suosittu painatustekniikka esimerkiksi mukien, puhelinkoteloiden ja jopa vaatteiden painamiseen. Tämä johtuu siitä, että painatuksesta tulee osa tuotetta, eikä se ole sen päällä kuten muilla menetelmillä. Sublimaatiopainatuksessa värit painetaan suoraan kankaan tai tuotteen sisään. Yleisesti ottaen sublimaatiopainatusta käytetään vaatteissa vain teknisiin kankaisiin.

Yllä mainitut seikat tekee sublimaatiopainatuksesta erittäin kestävää ja haalistumisen tai naarmuuntumisen kestävää, mutta se mahdollistaa myös painamisen kaareville pinnoille ja polyesterin tai polymeerin kaltaisista materiaaleista valmistetuille tuotteille

Lisäksi sublimaatiotulostus kestää korkeita lämpötiloja ilman, että tuloste vahingoittuu. Tämän vuoksi se on erinomainen vaihtoehto tuotteisiin, joita saatetaan lämmittää säännöllisesti, kuten kahvimukeihin tai juomalaseihin.

Kaiken kaikkiaan sublimaatiopainatus tarjoaa monipuolisen ja pitkäikäisen painatuksen seuraaviin tuotteisiin:

Parhaat tuotteet sublimaatiopainatukselle

Parhaat tuotteet sublimaatiopainatukselle riippuvat siitä, mihin tarkoitukseen niitä käytetään. Tässä on kuitenkin muutamia yleisiä tuotteita, jotka ovat suosittuja sublimaatiopainatuksen yhteydessä:

  • Polyesteripohjaiset mainostekstiilit: Polyesteri on suosituin tekstiilimateriaali sublimaatiopainatuksessa, koska se mahdollistaa kuvan tai tekstin lämpösiirtämisen helposti ja tarkasti.
  • Keramiikka: Keramiikkamukit, lautaset ja muut astiat ovat suosittuja sublimaatiopainatuksen kohteita, koska ne kestävät korkeita lämpötiloja ja kestävät kulutusta.
  • Alumiini: Alumiinilevyt, avaimenperät ja muut metalliesineet voidaan sublimaatiopainaa, ja lopputulos on kestävä ja kulutusta kestävä.
  • Muovit: Muovikortit, kuten henkilökortit ja jäsenkortit, voidaan sublimaatiopainaa, ja lopputulos on kulutusta kestävä ja kestävä.
  • Hiirimatot: Hiirimatot, joita käytetään tietokoneen hiiren alla, ovat suosittuja sublimaatiopainatuksen kohteita, koska ne ovat suuria ja tarjoavat runsaasti tilaa kuvien ja tekstien tulostamiseen.
  • Palapelit: Palapelit ovat myös suosittuja sublimaatiopainatuksen kohteita, koska ne ovat helppoja tulostaa ja ovat erittäin kulutusta kestäviä.
  • Puhelinkotelot: Puhelinkotelot ovat suosittuja sublimaatiopainatuksen kohteita, koska ne tarjoavat helpon ja edullisen tavan personoida puhelimesi.

On tärkeää muistaa, että sublimaatiopainatus toimii parhaiten vaaleilla tai valkoisilla materiaaleilla, joten tummat tai värikkäät tekstiilit tai esineet eivät välttämättä sovellu sublimaatiopainatukseen.

Sublimaatiopainatus hinta

Sublimaatiopainatuksessa on erinäisiä rajoitteita ja näin sen hinta sattaa olla muita painatustekniikoita korkeampi varsinkin jos tilausmäärä on pieni. Sublimaatiopainatuksen hinta vaihtelee suuresti kuten muissakin painotekniikoissa. Keskimäärin hinta vaihtelee alk. alle 10€ nousten aina huippuluokan vaatteisiin joiden hinta voi olla yli 100€

Sublimaatiopainatuksen hintaan vaikuttaa seuraavat asiat:

  1. Tilausmäärä: Painettavien tuotteiden määrä, kuinka monta tuotetta painetaan samalla painokuviolla. Isompi määrä laskee yksittäisen painatuksen hintaa.
  2. Painovärien määrä: Jokainen erillinen painoväri maksaa ja tämän takia on edullisempaa tehdä painatus yhdellä painovärillä kuin moniväripainatuksena.
  3. Painettavan tuotteen tai vaatteen väri: valkoinen mainospaita on edullisempi painattaa kuin värillinen tuote.

Sublimaatiopainatus vs muut painotekniikat

Sublimaatiopainatus on yksi painomenetelmä, joka voidaan valita käytettäväksi esimerkiksi mainostekstiilien painamisessa. Tämä menetelmä perustuu siihen, että sublimoituvat musteet tulostetaan ensin paperille, joka sitten lämmitetään ja puristetaan tekstiilin päälle. Kuumuus saa musteen sublimoitumaan kaasuksi, joka imeytyy tekstiilin kuituihin, jolloin lopputuloksena on kestävä ja kirkas painatus.

Muita yleisiä painomenetelmiä ovat esimerkiksi silkkipainatus, brodeeraus ja digitulostus. Silkkipainatus perustuu musteen levittämiseen suoraan tekstiilin pinnalle silkkipainolevyn avulla, kun taas brodeerauksesa kuva tai teksti tehdään neulomalla langalla suoraan kankaan päälle. Digitulostus puolestaan on moderni menetelmä, joka mahdollistaa monimutkaisempien kuvien ja grafiikan tulostamisen suoraan kankaalle.

Jokaisella painomenetelmällä on omat etunsa ja haittansa, ja paras vaihtoehto riippuu usein siitä, millaisia ​​tuotteita halutaan painaa ja minkälaista laadun tasoa halutaan saavuttaa. Sublimaatiopainatus on yleensä paras vaihtoehto, kun halutaan kuvata realistisia valokuvia tai monivärisiä kuvia, mutta se ei välttämättä ole paras vaihtoehto yksinkertaisempien grafiikoiden tai suurten erien painamiseen.

Katso suosituimmat tuotekategoriat sublimaatiopainatuksella