Mitä tarkoittaa brodeeraus ja mihin tarkoitukseen se sopii?

Brodeeraus on tapa koristella tekstiilejä, kuten vaatteita ja laukkuja, neulomalla kuvio tai teksti kangaspuikolla. Tämä tapahtuu yleensä erikoiskoneella, joka käyttää erityistä brodeerauslangaa ja neulaa.

Tässä on yksinkertainen kuvaus brodeerausprosessista:

 1. Suunnittelu: Ensimmäinen vaihe on suunnitella brodeerauskuvio tai -teksti, joka halutaan lisätä tekstiiliin. Suunnittelu voidaan tehdä manuaalisesti tai tietokoneella.
 2. Stabilointi: Ennen brodeerauksen aloittamista kangas on stabiloitava. Tämä tarkoittaa, että kangas kiinnitetään tiukasti brodeerauskehykseen tai stabilointiin, jotta se pysyy paikallaan brodeerauksen aikana.
 3. Brodeerauslankojen valmistelu: Brodeerauslankaa valitaan ja leikataan sopivan kokoisiksi paloiksi, jotka voidaan syöttää brodeerauskoneeseen.
 4. Brodeeraus: Kun kangas on stabiloitu ja brodeerauslangat on valmisteltu, brodeeraus voidaan aloittaa. Brodeerauskone käyttää neulaa, joka pujottaa langan kangaspohjan läpi ja muodostaa kuvion tai tekstin.
 5. Viimeistely: Kun brodeeraus on valmis, viimeistelytyöt voidaan suorittaa. Tämä sisältää langan päiden leikkaamisen, ylimääräisen langan poistamisen ja tarvittaessa pesun.
  Brodeeraus on kestävä ja laadukas tapa koristella tekstiilejä. Se on suosittu erityisesti yrityksissä, jotka haluavat lisätä brändinsä logon vaatteisiin tai laukkuihin.

Suosituimmat tuotteet missä brodeerausta käytetään

Brodeerausta käytetään laajalti erilaisissa tekstiileissä, kuten vaatteissa, laukuissa, lippalakeissa, pipoissa, pyyhkeissä ja liinoissa. Tässä on muutamia suosituimpia tuotteita, joissa brodeerausta käytetään:

 • Työvaatteet: Monet yritykset käyttävät brodeerattuja työvaatteita, jotta henkilökunnan vaatteet voidaan yhdistää brändiin. Tämä sisältää esimerkiksi paitoja, takkeja, fleece-takkeja ja huiveja.
 • Mainosvaatteet: Brodeeraus on suosittu tapa koristella mainosvaatteita, kuten lippiksiä, t-paitoja, takkeja ja huppareita. Monet yritykset käyttävät brodeerattuja mainosvaatteita, jotta yrityksen logo saa näkyvyyttä.
 • Laukut: Brodeeraus on myös suosittu tapa koristella laukkuja, kuten reppuja, matkalaukkuja ja käsilaukkuja. Tämä voi sisältää yrityksen logon tai nimen, tai muun kuvion tai tekstin.
 • Pyyhkeet: Brodeeraus on suosittu tapa koristella pyyhkeitä, erityisesti lahjaksi annettavia pyyhkeitä. Tämä voi sisältää esimerkiksi nimiä, hääpäivämääriä tai muita merkityksellisiä tekstejä.
 • Hupparit ja collegepaidat: Brodeeraus on suosittu tapa koristella huppareita ja collegepaitoja, jotta yrityksen tai joukkueen logo voidaan yhdistää vaatteisiin.
  Nämä ovat vain muutamia esimerkkejä tuotteista, joissa brodeerausta käytetään. Brodeeraus voidaan tehdä moniin erilaisiin tekstiileihin, joten mahdollisuudet ovat lähes rajattomat.

Brodeeraus vs muut painotekniikat

Brodeeraus on yksi monista tavoista koristella tekstiilejä, ja se eroaa muista painatustavoista monin tavoin. Tässä on joitakin vertailuja brodeerauksen ja muiden yleisten painatustapojen välillä:

 1. Brodeeraus vs. silkkipainatus: Brodeeraus on kestävämpi ja laadukkaampi kuin silkkipainatus. Silkkipainatus on nopeampi ja edullisempi vaihtoehto, mutta sen värit saattavat haalistua ja kulua ajan myötä. Brodeeraus sen sijaan kestää pidempään ja on erittäin kestävä.
 2. Brodeeraus vs. lämpösiirtopainatus: Lämpösiirtopainatus on nopea ja edullinen vaihtoehto, mutta se ei ole yhtä kestävä kuin brodeeraus. Lämpösiirtopainatus saattaa myös irrota, jos vaatetta ei hoideta oikein, kun taas brodeerattu logo tai kuva pysyy paikallaan huolimatta pesusta tai kulutuksesta.
 3. Brodeeraus vs. digitaalinen painatus: Digitaalinen painatus mahdollistaa monimutkaisempien kuvioiden ja kuvien tulostamisen, mutta sen laatu ei ole yhtä kestävä kuin brodeeraus. Digitaalinen painatus voi haalistua ja kulua nopeammin kuin brodeeraus.

Yhteenvetona voidaan todeta, että brodeeraus on yksi kestävimmistä ja laadukkaimmista tavoista koristella tekstiilejä. Se on erityisen suosittu yrityksissä, jotka haluavat lisätä brändinsä logon tai tekstin vaatteisiin tai laukkuihin. Vaikka brodeeraus on hieman kalliimpi kuin muut painatustavat, sen kestävyys ja laatu tekevät siitä hyvän investoinnin pitkällä aikavälillä.

Brodeeraus hinta – Paljon brodeeraus maksaa?

Brodeeraukseen hintaan vaikuttaa useita eri tekijöitä:

 1. Brodeeraus tikkien määrä: Eli kuinka paljon brodeerauslankaa käytetään logon tai merkin brodeeraamiseen. Käytännössä mitä suurempi brodeerattava logo, sitä korkeampi on hinta
 2. Tilausmäärä: Brodeerattavien tuotteiden määrällä on hieman vaikutusta brodeerauksen hintaan. Hinta laskee, jos tilausmäärä on suuri.
 3. HUOM! Saat helposti tarkan hinnan brodeeraukselle, kun lähetät Marlean asiakaspalveluun kuvan logosta ja kerrot, kuinka suurena haluat sen vaatteeseen.

Suosituin paikka brodeerata logo vaatteeseen

Suosituin paikka brodeerata logo vaatteeseen riippuu hieman siitä, millaisesta vaatteesta ja millaisesta logosta on kyse. Yleisesti ottaen kuitenkin suosituimpia paikkoja ovat:

 • Rintatasku: Rintatasku on yleinen paikka brodeerata logo pikeepaidoissa, kauluspaidoissa ja muissa vastaavissa vaatteissa. Tämä paikka on hyvin näkyvä, mutta samalla myös diskreetti.
 • Hihansuu: Hihansuu on suosittu paikka brodeerata logo collegepaitoihin, huppareihin ja muihin vastaaviin vaatteisiin. Tämä paikka on hieman näkyvämpi kuin rintatasku, mutta edelleen kohtuullisen diskreetti.
 • Selkä: Selkä on hyvä paikka brodeerata logo esimerkiksi takkeihin ja softshell-takkeihin. Tämä paikka on erittäin näkyvä, mutta samalla myös selkeästi esillä.
 • Lippa: Lippa on hyvä paikka brodeerata logo lippiksiin ja muihin vastaaviin päähineisiin. Tämä paikka on erittäin näkyvä, mutta samalla myös varsin pienikokoinen.

On kuitenkin tärkeää muistaa, että logon paikka riippuu myös vaatteen leikkauksesta ja käyttötarkoituksesta, joten suosituimmat paikat voivat vaihdella eri tilanteissa ja vaatteissa.

Katso suosituimmat tuotekategoriat brodeeratuille tuotteille