Mitä tarkoittaa tampopainatus ja mihin tarkoitukseen se sopii?

tampopainatus esimerkki kuvaTamponipainatus, joka tunnetaan myös nimellä tampografia, tarkoittaa painovärin siirtämistä esimerkiksi liikelahjoihin silikonityynyn avulla. Menetelmää käytetään usein pienten, monimutkaisia kuvioita sisältävien mainoslahjojen, kuten kynien tai kahvimukien, painamiseen. Tampopainatus soveltuu kuitenkin lähes kaikille pinnoille, kunhan painoalue ei ole kovin suuri, koska silloin muut painatustekniikat ovat kustannustehokkaampia.

Yksi tamponipainamisen eduista on sen alhaiset kustannukset ja monipuolisuus sekä tasaisille että kaareville pinnoille painamisessa. Tämä tekniikka ei kuitenkaan välttämättä sovellu suuriin tuotantomääriin laitteiden hitaan nopeuden ja kerralla käytettävissä olevien rajallisten värivärien vuoksi

Kaiken kaikkiaan tampopainanta tarjoaa tehokkaan ja kustannustehokkaan ratkaisun pienten tuotteiden brändäykseen.

Tampopainatus sopii esimerkiksi seuraaviin tuotteisiin

Tampopainatus VS muut painotekniikat

“tampopainatus” on yksi painotekniikka, jota käytetään painettaessa kuvia tai tekstejä eri materiaaleille, kuten kumeille, muoveille, metallille ja lasille. Tampopainatus on epäsuoran painamisen menetelmä, jossa painolaatta tai “kuppi” upotetaan väriaineeseen ja sitten siirretään kuvan tai tekstin pinnalle. Menetelmän etuna on, että se toimii hyvin monenlaisilla pinnoilla, ja se voi tuottaa tarkkoja, yksityiskohtaisia kuvia.

Muut painatustavat kuten esimerkiksi silkkipainatus, offset-painatus tai digitaalipainatus eroavat tampopainatuksesta. Silkkipainatus on menetelmä, jossa väri siirretään kankaalle tai muulle materiaalille silkkikalvon läpi. Offset-painatukseen kuuluu levypainatus ja siirtypainatus, ja se on yleinen menetelmä suurten määrien painamiseen paperille tai kartongille. Digitaalipainatus käyttää digitaalista tiedostoa suoraan painamiseen, mikä mahdollistaa pienet painosmäärät ja monimutkaisten kuvien painamisen.

Kaikilla painotekniikoilla on omat vahvuutensa ja heikkoutensa, ja paras menetelmä riippuu painettavasta materiaalista, kuvan monimutkaisuudesta ja painosmäärästä.

Suosituimmat tuotekategoriat tampopainatukseen